> Je krijgt meer ideeën

Door je fantasie en verbeelding te gebruiken, kom je tot meer ideeën. We gebruiken foto’s en afbeeldingen die je aan het denken zetten. We bedenken niet één scenario of dialoog, maar wel 3. Misschien wel 5. Zo leer je om echt te brainstormen voor je je vastbijt in een idee. En dat helpt je natuurlijk ook weer bij problemen en uitdagingen in het echte leven. Op je werk bijvoorbeeld, of thuis. Tijdens de creative writing coaching stimuleer ik je om verder te denken dat je eerste ingeving als je daarmee vastloopt. Om je niet te fixeren op iets wat niet lukt, maar om verder te zoeken naar iets wat juist wél werkt. Voor jou. Ik daag je uit om jezelf uit te dagen.  Oplossingen te zien die je eerst niet zag. Ik help je om jezelf te verbazen.

> Meerdere perspectieven verruimen je blik

Door een dialoog of scène vanuit een ander perspectief te beschrijven, verandert de content. Daar gaan we mee spelen en experimenteren. Dit kan je weer helpen om je makkelijker te verplaatsen in de personages of de foto. En via hen ook in de mensen om je heen. Het kan je helpen hun denken en doen beter te begrijpen. Niet per sé goedkeuren of bewonderen, maar ten minste begrijpen. Onbegrip voorkomt vaak al een hoop frustratie.

> Je ontdekt meer over jezelf

Door te schrijven en te fantaseren over een foto of schilderij, komen we soms ook van alles te weten over jou. Schrijf je misschien over iets wat je zelf heel graag zou doen, of meemaken? Iemand die je zou willen ontmoeten? Een plek waar je zou willen wonen? Of juist iets waar je heel bang voor bent? Het hoeft niet, maar als er topics naar boven komen waar jij aandacht aan wil besteden, kunnen we dat natuurlijk oppakken.

> Voldoening en plezier

Daarnaast is het natuurlijk vooral ontzettend leuk om te doen! Je opent de poorten naar je fantasie, spreekt je kinderlijke verbeelding aan die we als volwassenen niet meer gewend zijn om te gebruiken. En dat is juist zo zonde! Het kan je veel voldoening geven om zelf iets te maken. Of dat nou een taart is, een schilderij of in dit geval een verhaal. Het geeft je iets om trots over te zijn en het doet je zelfvertrouwen groeien. Een aantal jaar geleden is mijn eerste kinderboek in meerdere landen bij grote uitgevers verschenen en het volgende boek is onderweg. Ik was over the moon en ontzettend trots op het resultaat. Dat gevoel wil ik jou ook graag laten ontdekken.

Tijdens mijn coachings gebruik ik zowel mijn kennis en ervaring uit de opera- en theaterwereld als die van kinderboekenschrijfster en psycholoog. Zo hebben we meerdere invalshoeken en kan ik datgene gebruiken, wat bij jou persoonlijk past.

Creative writing Challenge

Ook kun je een 10-daagse Creative writing Challenge aangaan. Dan stuur ik je iedere dag een foto, afbeelding of beginnetje van een verhaal waar jij 7 minuten lang aan verder schrijft. Vervolgens bespreken we het samen en geef ik je opbouwende tips en complimenten. Langer doorschrijven mag natuurlijk altijd, korter niet. Bij de Challenge gaat het echt om de combinatie van creativiteit en doorzettingsvermogen :)